Milieu

Doordat wij werken met gerenommeerde stoffabrikanten in India, zijn alle collecties die ontwikkeld worden door Tailor & Stitch geproduceerd met grondstoffen die zijn geproduceerd volgens de OEKO-Tex® Standard 100. Deze standaard is er op gericht het gebruik van schadelijke stoffen in relatie tot gezondheid van de eindgebruiker zo veel mogelijk te beperken. Daarnaast worden onze kleding, als accessoires geproduceerd zonder schadelijke kleurstoffen conform het Warenbesluit van de Euopese Unie 2002/61/EC over Azo-kleurstoffen. Meer informatie over OEKO-Tex® Standard 100 vindt u hier.

 

Aangezien wij vinden dat wij onze processen en producten nog verder moeten verduurzamen, zijn wij sinds 2017 aan de slag gegaan met de productie van gerecyclede en milieuvriendelijke producten. De grondstoffen hiervoor worden gecertificeerd zodat wij kunnen garanderen dat deze daadwerkelijk de duurzamere keuze zijn. Wij geloven een productieproces waarbij de aanvoer van nieuwe grondstoffen in de toekomst niet meer nodig zal zijn.

 

Dit heeft geresulteerd dat wij uiteindelijk in 2018 onze eerste collecties van 100% gerecycled polyester met een "Global Recycled Standard" (GRS) Certificaat hebben kunnen ontwikkelen. Meer informatie over gerecyclede producten met een GRS certificaat vindt u hier.

informatie aanvragen

Heeft u vragen hoe we voor u een passende bedrijfskledingproject kunnen opstarten?

Bel of mail:

+31(0)85-2733511
-