DUURZAME MOGELIJKHEDEN

Sublimatie

We hebben de mogelijkheid om producten te bedrukken door gebruik te maken van een sublimatie printer in plaats van een chemisch verfbad. Met deze manier van bedrukken wordt het watergebruik voor het verven van het garen gereduceerd van 17 tot 34 liter per kilogram naar 0. Daarnaast zijn er geen afvalstoffen na het printen omdat de verfstof direct van een gas over gaat naar de vast vorm.

Cordura®

Al jaren zijn wij een expert in de productie van Cordura®-outdoorjacks. Dit is een eigenschap die wordt gekenmerkt door een enorme slijtvastheid en kleurechtheid. Hierdoor gaan onze Cordura®-jassen langer mee dan reguliere jassen. Vanwege deze langere levensduur verminderen we ook onze impact op het milieu en die van jou.

Softshell van gerecycled polyester

Onze softshell is standaard van 100% gerecyclede polyester. Deze stof is vervaardigd vanuit PET flessen, hierdoor hoeven er geen nieuwe grondstoffen worden gebruikt voor het fabriceren van een nieuwe softshell jas. Hierdoor zorgen we samen dat de impact van een jas op het milieu wordt geminimaliseerd. Op kwaliteit leveren we niet in, de stof is nog steeds winddicht, waterafstotend en ademend. De stof is tevens voorzien van een GRS certificaat. Deze grondstof behoort volgens de ‘Made-By Environmental Benchmark for Fibres’ in de op een na hoogste klasse (Class B) op het gebied van duurzame materialen. In deze benchmark worden de volgende parameters aangehouden:

• Green house gass emission
• Human toxicity
• Eco-toxicity
• Energy input
• Water input
• Land use

Op deze vlakken scoort het chemisch gerecyclede materiaal zo hoog dat deze in de categorie met de op een na meest duurzame materialen voor textiel is geplaatst. Dit komt doordat het materiaal 60% minder energie verbruikt, er 32% minder CO2 uitgestoten wordt voor de productie en 94% minder water wordt gebruikt dan regulier polyester. Daarnaast helpt het recyclen van PET flessen mee aan het voorkomen van het vergroten van de plastic soup.

Bio cotton/gerecycled polyester

We hebben een erg mooie knit stof ontwikkeld die aan de binnen is gemaakt van bio katoen en aan de buitenkant van gerecycled PET polyester. Deze stof draagt erg comfortabel.

N9 pure silver finish

Onze producten kunnen worden voorzien van de N9 pure silver finish, deze zorgt ervoor dat bacteriën die nare geuren veroorzaken zich minder goed aan de stof kunnen hechten. Door deze finish kunnen items tot wel drie keer langer gedragen worden zonder dat deze gewassen hoeven te worden. De N9 finish gaat tot meer dan 40 wasbeurten mee en zorgt ook nog eens dat het watergebruik voor het wassen van de producten tot wel 70% afneemt. Daarnaast is de finish OEKO-TEX, STANDARD 100 gecertificeerd en bevat geen vluchtige organische stoffen.