PLANET

Hoofdkantoor

Uiteraard beginnen we bij het sparen van ons milieu bij onszelf. Het pand waarin ons hoofdkantoor gevestigd zit, is voorzien van energielabel A. Door het hele pand heen wordt gebruik gemaakt van LED verlichting en alle collega’s worden gevraagd om afval te scheiden. Daarnaast worden collega’s met een leaseauto voorzien van een elektrisch rijdende auto. De auto’s kunnen bij het pand worden opgeladen, dit maakt het ook voor iedereen zonder leaseauto interessanter om elektrisch te gaan rijden.

Transport

Een grote milieuvervuiler is natuurlijk het transport. We stimuleren onze klanten altijd om de artikelen naar Nederland te laten verschepen in plaats van invliegen. De vliegoptie wordt dan ook niet benoemd op offertes. Als we een container naar Nederland laten verschepen, zorgen we er altijd voor dat de container volledig gevuld is. Op deze manier proberen we zo efficiënt mogelijk ons transport in te richten om de impact op het milieu te kunnen minimaliseren.

Productie

Naast transport is de productie een grote milieuvervuiler. Doordat wij werken met gerenommeerde stoffabrikanten in India, zijn alle collecties die ontwikkeld worden door Tailor & Stitch geproduceerd met grondstoffen die zijn geproduceerd volgens de OEKO-Tex® Standard 100. Voor bedrijven in de textiel- en kledingbranche biedt Oeko-Tex een gemeenschappelijke beoordelingsnorm. Voor consumenten betekent dit dat er o.a. is getest op huidvriendelijkheid. Daarnaast maken we zo veel mogelijk gebruik van duurzame materialen en produceren we alleen op order zodat er geen overstock is en het milieu zo weinig mogelijk wordt aangetast. Voor wat betreft de stoffen, proberen we onze klanten zo veel mogelijk te laten kiezen voor duurzame opties. Zo bieden we de volgende duurzame opties: