MVO

Tailor & Stitch produceert duurzame kleding, met het oog op de mens en de planeet. Door ons aan te sluiten bij diverse organisaties zoals Fairwear en Modint zijn wij op de hoogte van wat er speelt in de wereld en in onze eigen fabrieken. Daarnaast zijn wij ISO9001 en ISO14001 gecertificeerd om continu onze kwaliteit en milieudoelstellingen te verbeteren. Wij vertellen graag hoe wij ons bezig houden met maatschappelijk verantwoord ondernemen en wat wij doen om zo duurzaam en eerlijk mogelijk te produceren.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) betekent dat je als bedrijf aandacht hebt voor sociale en milieukwesties. Dit doe je door ethisch en transparant te werk te gaan. Hierbij heb je als doel om als bedrijf verantwoordelijkheid dragen voor de maatschappij. Dat is de theorie, maar hoe blijkt dit in de praktijk? Dit leggen wij graag uit aan de hand van de drie P’s van MVO: peopleplanet en profit. Lees per thema wat Tailor & Stitch doet om geheel volgens de MVO-richtlijnen te werken.

Fair Wear

Bij Tailor & Stitch zijn wij ervan overtuigd dat verantwoord ondernemen bij jezelf begint. Daarvoor houden wij al de MVO-regels in acht tijdens onze bedrijfsvoering. Maar wij willen nog een stapje verder. Daarom hebben wij ons ook aangesloten bij de Fair Wear Foundation. De Fair Wear Foundation is opgericht om de kledingindustrie te verbeteren. De missie en visie van Fair Wear sluit geruisloos aan op die van Tailor & Stitch. De foundation draagt er zorg voor dat de aangesloten bedrijven op een ethische manier produceren. Benieuwd hoe wij dat doen? Lees dan hier verder en ontdek hoe Tailor & Stitch het Fair Wear label toepast.

Modint

Modint is een brancheorganisatie die samen met ruim 400 leden bouwt aan een waardevolle toekomst voor kleding- en textielbranche. Ze zijn een netwerk- en kennisorganisatie en brengen bedrijven, projecten en mensen bij elkaar. Dit allemaal met als doel om de kleding- en textielbranche​​​​​​​ sector te verduurzamen. Tailor & Stitch is trotse deelnemer van Modint om zo bij te dragen aan een verduurzaming van de industrie.

  • Al 10 jaar Fair Wear member
  • 95% van onze productielocaties gemonitord
  • Eigen productielocatie waar living wages worden betaald
  • In 2025 zijn 75% van de collecties gemaakt van duurzame materialen
  • ISO9001 en ISO14001 gecertificeerd

De 3 P’s van MVO