MVO bij Tailor&Stitch

Planet

Planet van MVO

Bij Tailor & Stitch doen wij er alles aan om zo goed mogelijk MVO te werken om de planeet zo leefbaar mogelijk te houden. Benieuwd hoe wij er voor zorgen dat wij zorgzaam het onze planeet om gaan? Lees verder en ontdek hoe Tailor & Stitch het hoofdstuk Planet nastreeft.

Hoofdkantoor

Een beter milieu begint bij jezelf. Daarom heeft Tailor & Stitch zelf maatregelen getroffen zodat op ons hoofdkantoor zo duurzaam gewerkt kan worden. Hoe wij dat doen? Het pand waarin ons hoofdkantoor gevestigd zit, is bijvoorbeeld voorzien van energielabel A. Door het hele pand heen wordt gebruik gemaakt van LED verlichting en alle collega’s worden gevraagd om afval te scheiden. Daarnaast worden collega’s met een leaseauto voorzien van een elektrisch rijdende auto. Deze elektrische auto’s kunnen bij het hoofdkantoor worden opgeladen. Dit is niet alleen makkelijk voor onze collega’s, maar zo stimuleren wij ook anderen om elektrisch te rijden.

Transport

Een grote milieuvervuiler voor onze planet is natuurlijk het transport. Wij stimuleren daarom onze klanten altijd om de artikelen naar Nederland te laten verschepen in plaats van invliegen. De vliegoptie wordt dan ook niet benoemd op offertes. Als we een zeecontainer naar Nederland laten verschepen, zorgen we er altijd voor dat de container volledig gevuld is. Op deze manier proberen we zo efficiënt mogelijk ons transport in te richten om de impact op het milieu te kunnen minimaliseren.

Productie

Naast transport is de productie een grote milieuvervuiler. Doordat wij werken met gerenommeerde stoffabrikanten in India, zijn alle collecties die ontwikkeld worden door Tailor & Stitch geproduceerd met grondstoffen die zijn geproduceerd volgens de OEKO-Tex® Standard 100. Voor bedrijven in de textiel- en kledingbranche biedt Oeko-Tex een gemeenschappelijke beoordelingsnorm. Voor consumenten betekent dit dat er onder andere is getest op huidvriendelijkheid. Daarnaast maken wij zo veel mogelijk gebruik van duurzame materialen en produceren we alleen op order zodat er geen overstock is en het milieu zo weinig mogelijk wordt aangetast. Voor wat betreft de stoffen, proberen we onze klanten zo veel mogelijk te laten kiezen voor duurzame opties. Zo bieden we de volgende duurzame opties:

– Gerecyclede softshells

– Organic cotton

– Cordura

– Sublimatie

– Fournituren

Veel meer dan alleen Planet

Alle bovenstaande punten dragen natuurlijk bij aan een duurzamere planeet. Maar dit is niet alles wat wij doen, wij volgen alle MVO richtlijnen om zo verantwoord mogelijk te werk te gaan. Benieuwd wat hier nog meer onder valt? Lees dan hier verder en ontdek hoe Tailor & Stitch verantwoord onderneemt.

Meer weten over onze duurzaamheid?

Duurzaamheid bij Tailor&Stitch

  • Gebruik van duurzame materialen
  • Korte supply chains
  • Duurzame verpakkingen
  • Aangesloten bij Fair Wear Foundation
  • Deelnemer van Modint