Tailor & Stitch lid van

Fair Wear Foundation

Samen de kledingindustrie verbeteren

Tailor & Stitch is sinds 2013 actief lid van de Fair Wear Foundation (FWF). Deze foundation is opgericht om de kledingindustrie te verbeteren. De missie en visie van Fair Wear sluit geruisloos aan op die van Tailor & Stitch. De foundation draagt er zorg voor dat de aangesloten bedrijven op een ethische manier produceren. Om de kledingindustrie te kunnen verbeteren, wordt een aanpak gehanteerd die bestaat uit de volgende kernactiviteiten:

Brand Performance Check

Een Brand Performance Check is een check op de bedrijfsvoering van de aangesloten bedrijven. Elk jaar worden de inspanningen van de bedrijven, om de kledingindustrie te verbeteren, gemeten en beoordeeld. Een bedrijf krijgt vervolgens een onvoldoende, voldoende of goed op dit onderdeel. Tailor & Stitch scoort momenteel een goed op de Brand Performance Check.

Factory Audits

Fabrieken worden gecontroleerd door de Fair Wear Foundation. Er wordt gekeken of er wordt voldaan aan de Code of Labour Practices. Aan de hand van dit bezoek ontvangt het bedrijf opmerkingen en verbeterpunten. Het volgende jaar wordt onderzocht hoe succesvol er veranderingen zijn aangebracht. De eerste audit in ons nieuwe fabriek zal binnenkort plaatsvinden. Op basis van deze audit kunnen we een ontwikkelplan opstellen.

Factory Trainings

Het Workplace Education Program leidt de werknemers en het management op locatie in India op volgens de Fair Wear Code of Labour Practices. Deze Code bestaat uit acht verschillende arbeidsnormen waaronder bijvoorbeeld loon en werkuren. Omdat wij dagelijks contact hebben met onze collega’s in India, hebben zij inmiddels een redelijk beeld van de arbeidsnormen die wij hanteren en die zij ook horen te hanteren.

Complaints helpline

In onze productieruimte hangt een postbus waarin medewerkers anoniem klachten en/of tips kunnen indienen. Op deze manier kunnen wij samen met Fair Wear ontdekken wat precies de verbeterpunten zijn vanuit het oogpunt van onze collega’s. De postbus is sinds dag één in gebruik en alle tips worden meegenomen en waar mogelijk uiteraard opgevolgd.

Meer weten?

Wil je meer weten over de Fair Wear Foundation? Bezoek de website, zodat je alle informatie rustig kan bekijken. Of wil je meer weten over onze bijdrage? Neem dan contact met ons op, wij vertellen je graag meer over dit onderwerp.

Onze Fair Wear rapporten bekijken?

Onze Responsible Business Conduct (RBC) policy

Fair Wear Foundation:

  • Krachten bundelen in de industrie
  • Een einde maken aan gendergerelateerd geweld
  • Problemen met werknemers oplossen
  • Actie ondernemen in productielanden

AANDACHT voor verantwoord ondernemen

MVO

Onze fabriek

RBC policy