Tailor & Stitch lid van

Fair Wear Foundation

Samen voor een eerlijke kledingindustrie

Tailor & Stitch is sinds 2013 actief lid van de Fair Wear Foundation (FWF). Deze non-profitorganisatie richt zich op het verbeteren van de kledingindustrie. Dit is een missie waar Tailor & Stitch graag aan bijdraagt. Als Fair Wear Member Brand committeert Tailor & Stitch zich aan de principes en richtlijnen van Fair Wear:

 • Transparantie over de productieketens en stappen die Tailor & Stitch neemt op arbeidsomstandigheden te verbeteren.
 • Actieve en langdurige samenwerking met fabrieken om verbeteringen en richtlijnen van Fair Wear door te voeren en in te bedden.
 • Montitoring van fabrieken en rapporteren over de voortgang en uitdagingen in de naleving van Fair Wear standaarden
 • Bieden van trainingen en understeuning aan fabrieken en arbeiders om bewustzijn en capaciteit te vergroten om aan de standaarden te voldoen.
 • Opstellen en implementeren van concrete verbeterplannen voor fabrieken die niet voldoen aan de normen.

Brand Performance Check

Het afgelopen jaar hebben we hard gewerkt om onze inspanningen op dit gebied te professionaliseren en vast te leggen in onze managementsystemen. Ieder jaar worden Member Brands namelijk beoordeeld op hun inzet voor en de integratie van deze principes in de dagelijkse bedrijfsvoering met een Brand Performance Check. 

Dit jaar is onze inspanning beloond meteen benchmarking scoren van 85, wat ons de status van Fair Wear Leader geeft!

Deze categorie is voor Member Brands die het uitzonderlijk goed doen en op een hoog niveau opereren. Leaders tonen best practices op complexe gebieden zoals leefbare lonen en vrijheid van vereniging. 

Terugblik 2023

Als gevolg van onze professionalisering, werken wij uitsluitend nog met toelevering- en productiepartners die onder controle staan van de Fair Wear Foundation. Op deze manier kunnen wij klanten de garantie bieden dat onze producten onder goede en veilige werkomstandigheden zijn gemaakt. 

Tailor & Stitch heeft een kantoor in New Dehli, India. Hiermee beschikken wij over collega’s die kennis hebben van de normen en waarden van ons grootste productieland. Zij kunnen van dichtbij productielocaties bezoeken, monitoren en controleren op hun toewijding aan en naleving van de Human Right Due Diligence. 

IN 2023: 

 • Betaalde Tailor & Stitch living wages in eigen atelier, en hoopt hiermee een voorbeeld te zijn voor management van productielocaties. 
 • Heeft Tailor & Stitch 100% van fabrieken publiekelijk vrijgegeven. 
 • Heeft Tailor & Stitch meer dan 80% van hun productielocaties getraind. 

Meer weten?

Lees over onze inspanning van 2023 voor een eerlijke kledingindustrie in onderstaande Brand Performance Check 2024 en Social Report 2024! 

Wil je meer weten over de Fair Wear Foundation? Bezoek de website, zodat je alle informatie rustig kan bekijken. Of wil je meer weten over onze bijdrage? Neem dan contact met ons op, wij vertellen je graag meer over dit onderwerp. 

Onze Fair Wear rapporten bekijken?

Onze Responsible Business Conduct (RBC) policy & HRDD Policy

Fair Wear Foundation Code of Labour Practices:

 1. Employment is freely chosen
 2. Freedom of association and the right to collective bargaining
 3. There is no discrimination in employment
 4. No exploitation of child labour
 5. Payment of living wage
 6. Reasonable hours of work
 7. Safe and healthy working conditions
 8. Legally binding employment relationship