Aqua Mexicana
Voor Aqua Mexicana hebben we een duurzame collectie ontwikkeld. Alle items zijn ‘gesublimeerd’, dit betekent dat ze niet in een chemisch verfbad zijn geweest. Deze manier van bedrukken wordt het watergebruik flink gereduceerd. Zowel de softshell als de t-shirts, polo’s en shorts zijn gemaakt van gerecycled PET polyester. Voor het maken van deze stoffen worden plastic PET flessen gerecycled tot polyester. Normaliter worden deze PET flessen naar een stortplaats gebracht waar ze schade aanrichten aan de natuur. Tijdens de productie van gerecycled PET polyester is er minder lucht, water en bodemverontreiniging dan tijdens de productie van niet-gerecycled polyester.
KFPS
De Koninklijke Vereniging “Het Friesch Paarden-Stamboek” (KFPS) is het oudste paardenstamboek in Nederland en beheert de belangen van het Friese paard in de breedste betekenis van het woord. Wij hebben hiervoor een aantal collecties ontwikkeld voor de merchandise, bestaande uit polo’s, bodywarmers, vesten, softshell jasjes, maar ook sjaals, petten en mutsen.
Mar-athon Sneek
Voor de crew van het evenement MAR-athon hebben wij ter sponsoring t-shirts geproduceerd. De t-shirts zijn gemaakt van een ademende stof die geheel is gesublimeerd, dit is een milieu vriendelijke manier van verven. Het zorgt ervoor dat het water verbruik wordt gereduceerd van 17-34 liter naar 0 en er zijn geen afvalstoffen na het printen omdat de verfstof direct van een gas over gaat naar de vast vorm.