Het verhaal

van KPN

Hoe het is begonnen

In 2021 kwam er een geweldige uitdaging op ons pad. De regiodirecteur Carlo Tempelaars en projectleider Michelle van Minnen van KPN deden een aanvraag bij verschillende leveranciers voor bedrijfskleding, waaronder Profimex bedrijfskleding. Zij hebben vervolgens Tailor & Stitch benaderd om de volledige lijn te ontwikkelen.

Het was de bedoeling om de KPN-monteurs te kleden. De aanvraag voor de bedrijfskleding is uiteindelijk bij vier bedrijven terecht gekomen. Elk van deze bedrijven deed een voorstel voor zowel duurzame als niet-duurzame kleding. De keuze voor eventueel niet-duurzame kleding had te maken met twijfels over de draagcomfort van de duurzame optie.

Niet zeggen maar doen!

De twijfels die Tempelaars omschrijft begrijpen wij. Veel duurzame kledinglijnen hebben ook nog eigenschappen zoals die door hem worden omschreven. Doordat wij ruim 25 jaar ervaring hebben in de productie hebben wij veel kunnen investeren in een duurzame lijn die er goed uit ziet, lekker zit en kleurvast is.

Draagtest

We kunnen nog zo mooi vertellen hoe lekker onze kleding zit, maar probeer het vooral eens uit! Om de twijfels bij Tempelaar weg te nemen zijn er draagtesten georganiseerd. De monteurs van KPN gingen de kleding van de verschillende leveranciers passen, proberen en beoordelen. Hieruit werd onze kleding het hoogst beoordeeld met een goed tot uitmuntend.

Meer weten over draagtesten?

Quote

“De vier leveranciers kwamen met vergelijkbare materiaalkeuzes, maar het ontwerp van Profimex sprong er echt uit: Er zitten fashion-elementen in en het past bij dat wat wij als KPN willen uitstralen”

Aldus Tempelaars. (Bron)

Wat een geweldig compliment!

Wij zijn als team enorm trots op het resultaat wat wij hebben geleverd en gaan ons uiterste best doen om dit voort te zetten!

Wat is duurzame kleding nou precies?

De kleding die voor KPN is ontworpen is gemaakt van rPet. rPet staat voor Gerecycled Pet. Deze rPet (Petflessen) worden eerst uit de zee gehaald. Nadat deze uit de zee zijn gehaald wordt het schoongemaakt om er vervolgens garen van te maken. Met deze garen kunnen wij allerlei soorten kleding maken. Behalve dat rPet langer mee gaat dan katoen, houdt het ook beter zijn kleur. Daarnaast is de lijn van KPN behandeld met een niet-chemische coating die nare luchtjes maskeert.

Meer weten over duurzame bedrijfskleding?