MVO bij Tailor&Stitch

Profit

Profit van MVO

Een belangrijk hoofdstuk van de MVO richtlijnen is het stukje profit. Daarin wordt behandeld hoe de profit, oftewel de winst, gebruikt wordt om people en planet te optimaliseren. Wij nemen jullie graag mee in hoe wij hierin te werk gaan.

Investeren van profit: een eigen kledingfabriek

Om de winst goed te kunnen besteden wordt dit deels geïnvesteerd in projecten die invloed hebben op het verbeteren van de kledingindustrie. Zo is er in 2019 geïnvesteerd in machines voor een fabriek in India die de productie exclusief toewijd aan Tailor & Stitch. Dit heeft concreet geleid tot het korter maken van de keten waardoor we beter grip op het proces hebben.

Deze investering maakt het makkelijker om ons hele proces te kunnen verduurzamen op de onderdelen people en planet. De medewerkers krijgen een goed salaris uitbetaald, zijn op de hoogte van de arbeidsnormen en hanteren deze ook. Omdat deze medewerkers onze collega’s zijn, delen zij een gezamenlijke missie en visie. Dit zorgt ervoor dat zij duurzame partnerschappen voor ons aangaan en bij elke beslissing rekening houden met de impact op zowel de mens als het milieu.

Eigen merk: Thirtyfour

Ook is er geïnvesteerd in het oprichten van een eigen merk, genaamd Thirtyfour. Onze private label items kunnen besteld worden door middel van een configurator. Thirtyfour is opgezet om een goed voorbeeld aan al onze stakeholders te geven. Het betreft namelijk een volledig duurzaam corporate workwear label. De duurzame items kunnen makkelijk online ontworpen worden.

Veel kledingstukken die gekozen kunnen worden, zijn gemaakt van duurzame stoffen. Daarnaast hoeven klanten zich nooit meer zorgen te maken over overstock, veel producten produceren we namelijk al vanaf 5 stuks. Dit betekent dat klanten nooit meer te veel items hoeven te bestellen. Hierdoor hoeven wij niet onnodig te veel te produceren wat resulteert in minimale impact op het milieu. Daarbij bieden we onze dealers de mogelijkheid om alle klanten, klein en groot te kunnen bedienen op een duurzame manier.

Innovatie

Om onze investeringen goed te kunnen monitoren en ondersteunen zijn innovatieve systemen nodig. Dit vereist voortdurende investeringen. Zo hebben wij dus de configurator voor Thirtyfour laten ontwikkelen. Daarnaast is een intern systeem ontwikkelt waarin alle betrokken partijen kunnen werken. Alle projecten worden hierin verwerkt. Zo kunnen alle collega’s in India en Nederland te allen tijde zien wat de status is van een project en waar nodig updaten. Ook onze geselecteerde leveranciers en dealers hebben toegang tot dit systeem. Het zorgt voor een transparante manier van samenwerken waarbij iedere partij op de hoogte is van de laatste status en overige gewenste informatie.

Meer weten over onze duurzaamheid?

Duurzaamheid bij Tailor&Stitch

  • Gebruik van duurzame materialen
  • Korte supply chains
  • Duurzame verpakkingen
  • Aangesloten bij Fair Wear Foundation
  • Deelnemer van Modint